ATOPIK DERMATIT BESORLAR UCHUN KOMPLEKS TERAPIYA - Toshev , Suhrob O‘ktamjon o‘g‘li; Utayev, Akbar Jo‘raqulovich; Djumatova , Karina Erkinovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola tadqiqotni umumlashtiradi va 21 yoshdan 56 yoshgacha bo‘lgan atopik dermatitli 21 bemorni kuzatdi, ulardan 17 nafari ayol va 4 nafari erkak edi. Barcha bemorlarda atopik dermatit birinchi marta 4 oydan 6 oygacha bo‘lgan davrda qayd etilgan. Anamnez yig‘ilganda 19 nafar bemorda arterial bosimning surunkali qaytalanuvchi kursi bo‘lganligi, so‘nggi 4-5 yil ichida esa davomiy xarakterga ega ekanligi ko‘rsatilgan. Ikki erkakda atopik dermatit dastlab og‘ir kechdi va 14 yoshdan boshlab bronxo-obstruktiv sindrom belgilari paydo bo‘ldi. Bizning ishimizning maqsadi antifungal preparatlardan foydalangan holda atopik dermatit bilan og‘rigan bemorlar uchun kompleks terapiya samaradorligini aniqlashdan iborat edi.