CHEKLANGAN SKLERODERMANI DAVOLASHNING SAMARALI - Islamov , Nurali Hikmatovich; Yusupov , Mirza Muradovich; Oripov , Rustam Anvarovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola tadqiqotni umumlashtiradi va 21 yoshdan 60 yoshgacha bo‘lgan 44 bemorni tekshiradi. Ulardan 24 nafari erkak, 20 nafari ayollar.Eng koʻp mehnatga layoqatli yoshdagi bemorlar 21 yoshdan 40 yoshgacha (75%). Ko‘pincha (50%) kasallik qo‘l mehnati bilan shug‘ullanadigan odamlarda kuzatilgan , bemorlarning 25 foizida kasbiy xavflar aniqlangan. Blyashka sklerodermasi tashxisi 16 (36%), skleroatrofik liken - 28 (64%) bemor. Bizning ishimizning maqsadi kompleks terapiyaning bir qismi sifatida zamonaviy mahalliy antioksidantlarni olgan turli yoshdagi bemorlarda cheklangan sklerodermani (LS) davolash samaradorligini qiyosiy baholashni o‘tkazish edi.