O‘ZBEK TILIDA TASAVVUFIY LUG‘AVIY QATLAM - Maxmaraimova , Shoxista To‘xtashevna; Yunusova , Madina Baxriddin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada o‘zbek tilshunosligida tasavvuf va uning tili, mavzuiy-semantik guruhlarini o‘rganish tahlilga tortilgan. Muallif tasavvufdagi timsol va ramz ifodalovchi leksemalar ma’nosini ham lug ‘aviy jihatdan, ham tasavvufiy jihatdan yoritib berishga harakat qilgan. Buyuk tasavvufshunos olimlar Najmiddin Komilov, Ibrohim Haqqul fikrlariga, qarashlariga tayangan holda o‘z fikrlarini bayon etgan.