BUL FUNKSIYALARINI QO‘LLANILISHI - Abdullayev , Behzod Rajabovich; Qobilov , Komiljon Hamidovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada Bul funksiyasini tahlil qilinayotgan funksiya F formulaning tarkibini belgilaydi va 0,1 ikki elementli to‘plamning 0,1 belgilari yordamida mantiqiy amallar ta’riflariday amallarni bajaradi. Shu bilan bog‘liq holda berilgan ikki elementli 0,1 to‘plamda berilgan va mulohazalar algebrasi formulasiga bog‘lanmagan holda berilgan to‘plamda qiymat qabul qiluvchi funksiyalarni ko‘rib chiqish mumkin. Bul funksiyasi mantiqiy algebra funksiyalarinin hisoblash va natijani mantiqiy usulda topish uchun qo‘llaniladi.