INTERPOLYATSION KUBATUR FORMULALAR VA UNING ALGARITMLARI - Abdullayev , Behzod Rajabovich; Qobilov , Komiljon Hamidovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Buyuk matematik Gauss kvadratura nazariyasiga butunlay yangi va juda muhim g‘oyani kiritdiki, u amaliy analizning tub sohalari rivojlanishi uchun asos bo‘lib qoldi. Faraz qilaylik, ba’zi bir integrallanuvchi funksiya o‘zgaruvchining uzluksiz oraliqni xar bir nuqtasida emas balkim, shu oraliqda yotuvchi maxsus tanlangan nuqtalarda berilgan bo‘lsin. Biz bu yerda faqat chekli oraliqni qaraymiz.