MATNNI TANIB OLISH TIZIMIDA KLETKALI AVTOMATLAR - Umarova , Benazir Botirjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Kletkali avtomatlarning afzalliklari matnni aniqlash tizimida foydali bo‘lishi mumkin. Qoidalarning soddaligi va bir xilligi bir nechta mantiqiy yoki matematik elementlarga asoslangan murakkab tizimlarni yaratish va kamroq hisoblash resurslari va xotira bilan natijalarga erishish imkonini beradi.Tadqiqot jarayonida ishlab chiqilgan g‘oyalar va algoritmlarni amalga oshirish uchun model va uning asosida dastur yaratish kerak bo‘ladi.