ICHKI YONUV DVIGATEL(IYOD)LI AVTOMOBILLAR BAZASIDA ISHLAB CHIQILGAN ELEKTROMOBILLARNING SAMARADORLIGI VA QUVVAT ZAXIRASINI HISOBLASH - Jurayev , Baxodir Botirovich; Fayziyev , To‘xtamurod Zulfiqor o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada avtotransport vositalarining atrof-muhitga ta’siri, ularni kamaytirish bo‘yicha olib borilayotgan ishlar va ichki yonuv dvigatel(IYoD)li avtomobillar bazasida ishlab chiqilgan elektromobillarning samaradorligi va quvvat zaxirasini hisoblashning nazariy asoslari keltirilgan. Hisoblash jarayoni yurtimizda ishlab chiqarilayotgan Cobalt avtomobili asosiy ko‘rsatkichlari asosida bajarilgan.