IKKI O‘LCHAMLI YARIMO‘TKAZGICHLARDA FERMI ENERGIYASINING OSSILLYATSIYASIGA KVANTLOVCHI MAGNIT MAYDONNING TA’SIRI - Mirzayev , Jasurbek Israilovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Nanoo‘lchamli yarimo‘tkazgichli materiallarda Fermi energiya ossillyatsiyalariga kvantlovchi magnit maydon va haroratning ta’siri o‘rganiladi. Kvantlovchi magnit maydon ta’sirida nanoo‘lchamli yarimo‘tkazgichli materialning Fermi energiyasi kvantlanganligi ko‘rsatilgan. Kichik o‘lchamli yarimo‘tkazgichlarda Fermi-Dirak taqsimot funksiyasiga kuchsiz magnit maydon va yuqori haroratning ta’siri o‘rganilgan.