KOSMETIK VOSITALAR TARKIBIDAGI OG‘IR METALLAR MIQDORINI ANIQLASHNING ANALITIK USULLARI - Nortojiyeva, D.O; Egamberdiev, E.A; Shomurodov, D.Q; Hamidullayeva, S.O (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Avvalo, qo‘llaniladigan yondashuvlar og‘ir metallarning umumiy tarkibini skrining va miqdoriy aniqlashga bo‘linadi. Og‘ir metallarni tahlil qilish nafaqat texnik bilim va ko‘nikmalarga ega bo‘lishni, balki ko‘pincha qimmatbaho uskunalarning mavjudligini va namunalarni tayyorlash shartlariga qat’iy rioya qilishni talab qiladi, ayniqsa og‘ir metallar miqdoriy jihatdan aniqlanishi kerak bo‘lsa. Skrining og‘ir metallarning miqdori aniqroq miqdoriy usullarni qo‘llash orqali qo‘shimcha aniqlashni talab qiladimi yoki yo‘qligini aniqlashga yordam beradi. Kosmetik mahsulotlar va kosmetika xom ashyosidagi og‘ir metallarning tarkibini tahlil qilish namunalarni tayyorlash uchun mos usulni va aniqlash usulini tanlashni o‘z ichiga oladi. Analitik sinov shartlari namuna tayyorlash usuli va aniqlash usulining tegishli tekshirish ma’lumotlari bilan zarur kombinatsiyasi bilan belgilanadi.