MAMLAKATIMIZDA SUV RESURSLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH TIZIMI - Shoniyozov , Shahzod Abdusamat o‘g‘li; Abdufattoyev , Ozodbek O‘tkirbek o‘g‘li; Yusupov , Doniyor Ilyos o‘g‘li; Niriddinov , Zohid Husan o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
So‘nggi yillarda yer va suv resurslaridan samarali foydalanish, suv resurslarini boshqarish tizimini takomillashtirish, suv xo‘jaligi ob’ektlarini modernizatsiya qilish va rivojlantirish bo‘yicha izchil islohotlar amalga oshirilmoqda. Ma’lumki, so‘nggi paytda global iqlim o‘zgarishi, aholi sonining va iqtisodiyot tarmoqlarining o‘sishi, ularning suvga bo‘lgan talabii Yil sayin oshib borishi tufayli suv resurslarining taqchilligi yildan-yilga kuchayib bormoqda.