DINIY QADRIYATLAR HOZIRGI TALABA QIZLAR NIGOHIDA IFODALANISHI - Toshmatova , Moxizatxon Inomidin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugun bir qo‘lida beshikni, bir qo‘lida dunyoni tebratayotgan onalarning hayotdan shod yuz-ko‘zlariga qarab, zamonaviy ta’lim-tarbiya maskanlarida voyaga yetayotgan baxtli avlodga qarab, Iffat esa solihalik, itoatlik, bosiqlik, mustahkam aql-idrok, yetuk islomiy tarbiya, sabr-qanoat, go‘zal axloq, iboli hulq va boshqa xususiyatlarni o‘z ichiga oladi. Har bir soliha ona o‘z farzandiga islomiy qadriyat va tarbiyani bera olishi kerak. Chunki, bu fazilatlarning barchasi bebaho boylikdir. Har bir muslima qizlar yetuk ta’lim-tarbiya olishligi sababli ularning mustahkam oila barpo etishligiga zamindir.Ushbu maqolada Islom diniy qadriyatlarini talaba qizlar o‘rtasida ifodalanishi haqida so‘z yuritiladi.