O‘QUVCHILARNING MUSTAQIL FIKRLASH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Khojayeva, G.A. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqola o‘quvchilar o‘rtasida muzokaralar, yangiliklar, fikr-mulohazalar olib borish, savollar berish va javob berish bilan bog‘liq muhokamalar o‘rnatishga qaratilgan. Bunday muhokamalar o‘quvchilarning ma’naviy jihatdan rivojlanishiga va o‘z fikrlarini boshqalarga ifoda qilish qobiliyatiga ega bo‘lishiga yordam beradi.Boshqalar asarlarini o‘qishga o‘rgatishning asosiy vositasi sifatida o‘quvchilarga mustaqil o‘qishni o‘rgatishga xizmat qiladi.