TALABALARNING TURLI QIYINCHILIK DARAJADAGI IJODIY MASALALAR YECHISHDAGI O‘QITUVCHINING YORDAM MAZMUNI - Maqsud Baxadirovich, Artikov (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Oldingi ishda talabalarning ijodiy muammolarni hal qilishdagi qiyinchiliklari turlari tahlil qilindi va ijodiy muammolarni hal qilishda yuzaga keladigan uch xil qiyinchiliklar aniqlandi: shaxsiy, intellektual va axborot-ijroiy. Xuddi shu ishda o‘quvchilarning qiyinchilik turlari va ularning paydo bo‘lish sabablari, shuningdek, o‘qituvchining yordami mazmuni ko‘rsatilgan. Talabalarning aniqlangan uch xil qiyinchiliklari, obrazli qilib aytganda, tadqiqot usulining sezgirligiga, tadqiqotchilarning metodning aynan shu sezgirligiga erishish qobiliyatiga yoki tajriba sharoitida topilgan pedagogik ko‘rinishlarning tabiatiga mos keladi. Shunday qilib, tadqiqot ishi natijasida talabalarning ijodiy muammolarni hal qilishdagi qiyinchiliklari tipologiyasi, shuningdek, har bir turdagi qiyinchiliklarning sabablari va o‘qituvchiga tegishli yordamning xarakteri ishlab chiqildi.