YUK AVTOMOBILLARINING TORMOZ MEXANIZIMLARI XUSUSIYATLARINING UMUMIY TAHLILI (AVTOPOEZDLAR MISOLIDA) - Qosimov , Abbosjon Sharofidin o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada avtopoezdlar tormoz tizimlari xususiyatlarining holatini va umumiy tahlilini bosqichma bosqich o‘rganishdan iborat. Tormoz tizimlari xususiyatlariga qarab avtopoezd tormoz diagrammalari harakati kuzatib boriladi va texnik holati bo‘yicha ishlar amalga oshiriladi. Avtopoezdlar tormozlash paytidagi harakat tenglamasi tuzildi va harakatga ta’sir doirasi hisobga olinadi.