ESKI AXSI SHAHAR YODGORLIGINING ARXEOLOGIK TOPOGRAFIKASI (arxeologik tadqiqotlar asosida) - Xoldorov , Jamshidbek (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola orqali Namangan viloyati To‘raqo‘rg‘on tumani hududida joylashgan Eski Axsi (Axsikent) arxeologik yodgorligining arxeologik jihatdan o‘rganilish orqali arxeolog olimlarning yodgorlik topografik xaritasini yaratish maqsadida olib borilgan ishlar natijasi haqida to‘xtalib o‘tilgan. Bundan tashqari bugungi kunda arxeologiya parki uchun tanlangan ushbu yodgorlikning tarixiy ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.