TRIATLON BO‘YICHA YOSH SPORTCHILAR UCHUN YUGURISH MASHG‘ULOTINI REJALASHTIRISH - Ortiqov , M.M (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada triatlonga ixtisoslashgan yosh sportchilarni tayyorlash muammosi muhokama qilinadi. Yosh triatlonchilar uchun yugurish o‘quv fondining shakli keltirilgan. O‘quv jarayonida telemetriya uskunalaridan foydalanishga qaratilgan ish yukining tasnifi keltirilgan. Tadqiqotning ushbu bosqichida olingan natijalar triatlon bo‘yicha ixtisoslashgan yosh sportchilar uchun yugurish mashg‘ulotlarini rejalashtirish texnologiyasini yanada rivojlantirish uchun asos bo‘lib xizmat qiladi.