YANGI TEXNOLOGIYADA FIZIKA VAKUM ENERGITIKASINING O‘RNI - O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi; Tojaliyeva , Farzona Mansurjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Jismoniy vakuum energiyasi yoki nol nuqta energiyasi tushunchasi texnologiyaning turli sohalarida inqilob qilish imkoniyatiga ega. Ushbu maqola jismoniy vakuum energiyasining yangi texnologiyadagi rolini, shu jumladan energiya ishlab chiqarish, kosmik sayohat, materialshunoslik va kvant hisoblashda potentsial qo‘llanilishini o‘rganadi. Hali tajriba bosqichida bo‘lsa-da, nol nuqtali energiya texnologiya kelajagini o‘zgartirish uchun katta va’da beradi. Ushbu sohada davom etayotgan izlanishlar va yutuqlar ilm-fan va muhandislik uchun keng ko‘lamli ta’sir ko‘rsatadigan innovatsion ishlanmalarga olib kelishi mumkin.