DASTURIY TA’LIM VOSITALARI ASOSIDA FIZIKA FANIDAN MUSTAQIL TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING SHAKLI VA MAZMUNI - Axmedov, Yodgorbek Olimjonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu maqolada fizika fanidan mashg‘ulot jarayonida o‘quvchilarning dasturiy ta`lim vositalari orqali mustaqil ta’lim doirasida bilimlarini oshirish usullar tahlili keltirilgan va shu bilan birga raqamli kompetensiya tushunchasiga ta;rif bergan. Dasturiy ta’minot vositalari bilan faoliyatni tashkil qilishda ham huquqiy va axloqiy tushunchalarni tahlil qilingan. Akademik litsey fizika o‘quv dasturidan o‘rin olgan har bir mavzuning yortilishida dasturiy ta’minot vositadaridan foydalanish talabaning mustaqil fikrlashini izohlab berilgan.