МАЙДА ДОНАДОР АРАЛАШМА МАТЕРИАЛЛАРИНИ ЗИЧЛАШДА ҲОСИЛ БЎЛГАН МАССАНИНГ ЗЎРИҚҚАН ҲОЛАТИНИ ТАТБИҚ ҚИЛИШ - Рустамова , Мухлиса Мухторалиена; Мухторов , Шерзод Собиржон ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Пресслаш жараёнида абразив сақловчи зарралари бўлган зичланаётган аралашма қолипни ён ва олд томонига нисбатан босими штамп пластиналарининг ейилишга катта таъсир кўрсатади. Таркибида абразив заррачалари бўлган керамик материаллардан буюм шакллантиришда штамп пластиналари юзасини ейилишга чидамлилигини, ҳизмат қилиш давомийлигини ошириш мақсадида пластина юза қатламига диффузияланувчи кукунсимон борлаш усулидан фойдаланишнинг илмий асосини татбиқ қилиш.