MAKTAB O‘QUVCHILARIDA IJODKORLIK XUSUSIYTLARINI RIVOJLANTIRISHDA PSIXOLOGIK XAVFSIZLIK VA IMKONIYATLARNI YARATISH - Tosheva, Mohinur (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu maqola ta’lim jarayonida o‘quvchilarning ijodkorligini oshirishda psixologik imkoniyatlarni va xavfsizlikni yaratishga qaratilgan. Ijodkorlik va psixologik xavsizlik o‘rtasida ijobiy bog‘liqlik mavjud bo‘lib, psixologik imkoniyatlar yaratishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. O‘quvchilarning ijodkorligiga ta’sir qiluvchi psixologik xavsizlik va imkoniyatlarni yaratishda xatolarga chidamli, matonatli bo‘lish yuzasidan tavsiyalar ishlab chiqilgan.