ADABIY ALOQALAR MAHSULI - Hasanova , Shafoat Saidbekovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Sharqning ikki buyuk hind va fors-tojik xalqlarining madaniyatlari zaminida vujudga kelgan, turli davrlarga mansub fors-tojik hamda turkiy tilida yozilgan barcha “To‘tinoma” asarlarining ilk manbasi XIV asrda yozilgan Ziyovuddin Naxshabiyning “To‘tinoma” asari hisoblanadi. Maqolada shu kunga qadar maxsus tadqiqot ob’ekti bo‘lmagan Xiromiyning “To‘tinoma” asari birinchi marta Naxshabiy va boshqa ijodkorlar asarlari bilan qiyosiy o‘rganilib, muallifning ijodiy yutuqlarini ko‘rsatish bilan bir qatorda, salaflari asarlaridan qanchalik foydalanganligi va adabiy an’ana qonuniyatlariga nechog‘lik rioya etgani ham ochib berilgan.