ELEKTRAMAGNIT TEBRANISHLAR VA TO‘LQINLARDAN DAVOLASH MAQSADLARIDA FOYDALANISHNING FIZIKAVIY ASOSLARI - Jalilov , M.X; Xudoyqulova , Sh.N; Xamroyev, J.X; Abdixoliqova , N.A (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Fizioterapiyada asosida elektromagnit tebranishlar va to‘lqinlar yotgan katta bir gruppa usullari mavjud. Biologik obektlarga o‘zgaruvchan tokning va elektromagnit maydonining birlamchi ta’siri asosan elektrolitlar eritmalari ionlarining davriy siljib turishlari va dielektriklar qutblanishining o‘zgarib turishlaridan iborat.