NUTQ SO‘ZLASH JARAYONIDA IMPROVIZATSIYA - Qudratova , Manija Shohmansur qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada til, nutq va improvizatsiya tushunchalariga ma’lumot berilgan. Nutq so‘zlash jarayonida improvizatsiyadan samarali foydalanish va mukammal o‘rganish haqida fikrlar bayon qilingan.Bu jarayonni qanday ruhiy ko‘tarinkilik va mahorat bilan ishlatadigan leksik qatlamlarni o‘rgatish, shuningdek, to‘g‘ridan-to‘g‘ri va qay darajada to‘liq bayon qilib berish haqida fikr bildirilgan.