ЎЗБЕКИСТОННИНГ МАРКАЗИЙ ОСИЁ МАМЛКАТЛАРИ БИЛАН ҲАМКОРЛИК АЛОҚАЛАРИ - Жаҳонгиров , Б.Б (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада Ўзбекистоннинг Марказий осиё мамлакаталари билан иқтисодий, ижтимоий, сиёсий ва маданий соҳадаги ҳамкорлик алоқалари, фикр юритилиши билан бирга, Ўзбекистоннинг бугунги кунда Марказий Осиёдаги иқтисодий, ижтимоий-сиёсий, маънавий-маданий, мафкуравий жараёнларни барқарорлаштирувчи давлат сифатида ўз фаолиятини олиб бориши натижасида Марказий Осиёда давлатлараро муносабатларнинг янги тизими шаклланиши, Ўзбекистоннинг эса ушбу тизимда турли хил йўналишлар бўйича юқори фаолликни намоён қилаётгани,натижада, минтақа мамлакатлари ўртасидаги муносабатларда сезиларли соғломлашиш белгилари яққол кўзга ташланаётгани ҳақида маълумотлар келтирилган.