NGC 4889: SIRLI GALAKTIKA GIGANTLARIGA QARASH - Ismoilov , Hasanboy Erali o‘g‘li; Narzillayev , Dilmurod Raxmatillo o‘g‘li; O‘rinboyeva , Kumushoy Sultonbek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Koinot turli xil jumboqli va hayratlanarli narsalarga ega va ular orasida qora tuynuklar eng qiziqarli hodisalar sifatida ajralib turadi. Koma klasterida joylashgan supergigant elliptik galaktika bo‘lgan NGC 4889 yadrosida shunday kosmik mo‘jizalardan biri joylashgan. Ushbu maqolada biz NGC 4889 qora tuynugining ajoyib xususiyatlari va ahamiyatini ko‘rib chiqamiz.