BO‘LAJAK PEDAGOGLARNING KOGNITIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANISHIDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK OMILLARNING TUTGAN O‘RNI - Mamatov , Dilshod (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bo‘lajak pedagoglarning kognitiv kompetensiyasini rivojlanishida pedagogik-psixologik omillarning tutgan o‘rni haqida so‘z yuritilgan bo‘lib, yoshlarning ta’lim – tarbiyasida yosh va psixologik omillarni hisobga olish, ayniqsa, ularning yoshiga qarab o‘qish davrlari, anatomik-fizilogik, o‘quv faoliyati xususiyatlari, shaxs sifatida va aqliy taraqqiyoti to‘g‘risida aytib o‘tilgan.