PRINCIPLES OF PREVENTION AND TREATMENT OF CALCIUM DEFICIENCY CONDITIONS IN ADOLESCENTS - Ashurova, Nigora Gafurovna; Tursunova , Gulnoza Djamshidovna; Djumaev, Miraziz (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Maqolada so‘nggi 10-15 yil ichida kaltsiy etishmovchiligi va ularning o‘smirlik davridagi asoratlari bo‘yicha tadqiqotlar bo‘yicha adabiyotlarni ko‘rib chiqish ma’lumotlari keltirilgan. Tadqiqot natijalari kaltsiy va Dз vitamini etishmovchiligi bo‘lgan bolalar va o‘smirlarda qattiq tish to‘qimalarining kasalliklarining yuqori tarqalishini ko‘rsatadi.