АЛМАШИНУВЧИ ЭЛЕМЕНТЛИ КОЛОСНИК УЗЕЛ БИРИКМАСИНИ КУЧГА ҲИСОБЛАШ - Эргашев, Илҳом Олимжонович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Маълумки, колосникли панжаранинг нотўғри ва хатоликлар билан йиғилиши колосникли панжарадаги катта миқдордаги колосникларнинг эскиришига ва тўғридан-тўғри арраларга тегишига олиб келади. Колосник ва алмашинувчи элемент конструкциясини ишлаш қобилиятини ошириш учун колосник ва алмашинувчи элементни кучга ҳисоблаш ўтказиш керак .