“KIMYOVIY ELEMENTLAR DAVRIY JADVALI” MAVZUSINI O’QITISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH USULLARI - Nurqulov , Jaloliddin Alisher o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Kimyoviy elementlarning davriy qonunining o‘rganishda, akademik litseylarning kimyo fani o‘qituvchilari uchun “D.I. Mendeleyevning dаvriy qonuni vа dаvriy jadvalini tuzilishi. Atomlarning xossalarini davriyligi. Elementlarning xossalari” mavzusida dars ishlanma yaratildi.Kimyoviy elementlarning “Kimyoviy elementlar davriy jadvali” nomli multimediali elektron o‘quv qo‘llanmaning samaradorlik darajasi tajriba-sinovdan o‘tkazildi. O’tkazilgan tajriba-sinov natijalari o‘quvchilarning o‘zlashtirish samaradorligi oshganligini ko‘rsatdi.