SINFDAN TASHQARI O‘QITISH ISHLARINI TASHKIL QILISHDA O‘QUVCHILARDAGI KREATIV FIKRLASH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY VA NAZARIY ASOSLARI - Ibodulloyev, Nurali Sheraliyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada oʻquvchilarning kreativ fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda sinfdan tashqari tarbiyaviy ishlarni tashkil qilishning ilmiy va nazariy asoslari mazmun mohiyatini asoslash, tahlil qilish va tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat boʻlgan va sinfdan tashqari o‘qishning ilmiy va nazariy asosi – o‘qish malakalarini takomillashtirish,o‘quvchilarda mehnat faoliyatining nazariy prinsiplari mohiyatini ochib berish, sinfdan tashqari o‘qish darslarining o‘quvchilar hayotidagi muhim roli haqida maʻlumotlar keltirilgan.