ТОПИНАМБУР (ЕРНОК)НИНГ ХОМ АШЁ ТАВСИФИ - Акрамбоев , Расулжон Адашович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Тупроқ ва озуқа моддаларига талаби. Ер ноки биологик хусусиятига кўра тупроққа мутлақо талабчан эмас, фақатгина ўта шўрланган ва ботқоқланган тупроқларда ўса олмайди. Унинг учун қумлоқ тупроқлар энг яхши тупроқ ҳисобланади. Ер ноки картошка ва лавлагига қараганда тупроқдан кўп озуқа моддаларини ўзлаштириб олади.