NIKOH TOʻYIGA OID ETNOGRAFIZMLARNING AREAL TARQALISHI HAQIDA - Suvanova, Mavjuda (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Nikoh toʻyi xalqimizning tarixiy rivojlanishi jarayonida sayqallanib, bizgacha yеtib kеlgan milliy ma’naviy qadriyatlarimizdan biridir. Nikoh toʻyi qarindosh-urugʻlar, doʻstlar, tanish-bilishlar, qoʻshnilar ishtirokida oʻtkaziladi. Toʻy dasturxoni turli noz-nе’matlar bilan bеzatiladi.