FRANSUZ TILIDAGI AYRIM SO‘ZLARNING OMONIMLIK XUSUSIYATLARI - Usmonova, N.S; G‘ayratjonova, M.N (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu tezisda fransuz tilidagi ayrim so‘zlarning omonimlik holatlari, ularning leksik va semantik xususiyatlari, tahlili, ishlatilish o‘rinlari haqida so‘z yuritiladi. Tillarni qayta ishlash jarayonida o‘z yechimini kutayotgan muammolardan biri sifatida omonim so‘zlarni semantik tahlil qilishni keltirib o‘tsak bo‘ladi. Qoidalarga va namunalarga asoslangan holda semantik tahlil qilganimizda tilda mavjud omonimlik muammolariga ma’lum ma’noda yechim topish mumkin.