GENDER TENGLIKNING ETNOPSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA UNING MAZMUNI - Axmatova , Guli Xurram qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada gender tushunchasi, jins tushunchasi bilan aloqasi, gender tenglikning kelib chiqishi tarixi o‘rganilgan. Mamlakatimizda gender tenglik masalasi qonun normativ hujjatlari orqali asoslanganligi ko‘rib chiqilgan. Maqolada milliy etnik kelib chiqish, farzand tarbiyasi va milliy urf-odatlardagi o‘zaro o‘xshashlik va farqlar mohiyati, jamiyatda ayollarning o‘rni mustahkamligi ochib berildi.