YAPON TILIDAGI IYEROGLIFLAR - Bakoev , Navruzjon; Ravshanov , Shohruhjon (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Yapon tilida uch xil yozuv usuli bo‘lganligi sababli talabalarga bu juda qiyin tuyulishi mumkin.Eng qiyin yozuv turi bu kanji belgilari va boshqa skriptlarni yodlash vaqt va tarjibani talab qiladi.Yapon tilida ikkita fonetik, bitta ramziy va uchtasi tandemada ishlatiladigan yozuv turi mavjud.