XX ASRNING 40-80 YILLARIDA FARG‘ONA VODIYSI O‘QITUVCHILARINING JISMONIY HORDIQ CHIQARISH IMKONIYATLARI - Sharipova, Nargizaxon Abduqaxxorovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Jismoniy dam olish – mehnat samaradorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Barcha kasb egalari singari o‘qituvchilar ham yillar davomida dam olish sohasida turli imtiyozlardan foydalandilar. Lekin turli yillarda o‘qituvchi shaxsiga e’tibor turlicha bo‘ldi. Sovet hokimiyati yillarida o‘qituvchilarga dam olish uchun qanday imtiyozlar yaratildi, barcha o‘qituvchilar ham shunday imtiyozlardan foydalana oldilarmi? Qishloq o‘qituvchilarining dam olishlari qanday kechdi? Tadqiqot davomida muallif tomonidan arxiv manbalari va davriy nashr materiallari yordamida savollarga javob topishga harakat qilindi.