OTM BINOLARIDA KIRISH-CHIQISHNI IOT ORQALI QAYD QILISH AXBOROT TIZIMI - Mamaraufov , O.A; Mengliboyev , A.O‘; To‘liboyev , M.M (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada OTM o‘quv binolari va talabalar turar joylari binolarida kirish-chiqishni nazorat qilishning QR-kodli identifikatsiyaga asoslangan binoga kiruvchi shaxslarni IoT (web-kamerali kompyuterli ko‘rish tizimi) orqali qayd qilish uchun ishlab chiqilgan axborot tizimi haqida bayon qilingan.