MUSTAFO CHO‘QAY ISTIQLOL KURASHCHISI - Abdullayeva , Parizoda Botir qizi; O‘razbayeva , Mahbuba Qadambayevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada Turkistonning fidoyi farzandi bo‘lmish Mustafo Cho‘qay o‘g‘lining “Istiqlol jallodlari” asari tahlilga tortildi. Asardagi turkistonliklarning asosiy nuqson va kamchiliklari, sovet hukumatiga qaramlik sabablari ko‘rsatib o‘tildi.