АРХИТЕКТУРА ВА ДИЗАЙН ЙЎНАЛИШИНИНГ РИВОЖЛАНИШИ. МАКТАБ СИНФЛАРИДА ЁРУҒЛИК ВА РАНГНИНГ АХАМИЯТИ. - Саидюсупова , Мафтуна Фарход қизи (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ҳеч бир инсон мактаб синф хоналарини, унинг дизайни ва бино лойихасини, ўқиш учун мўлжалланганини, таълим жараёни самарадорлигида муҳим рол ўйнашини инкор этмайди. Тадқиқотчилар томонидан таълим муассасаларида дизайн муҳитининг таъсири бўйича изланишлар олиб борилиб, асосий натижалар олинган.