QUYOSH FOTOELEKTRIK QURILMALARINING AFZALLIKLARI - Muxamadiyeva , Farangiz Ro‘ziqul qizi; Tursunova , Lobar Tolib qizi; Narbayev , Azamat Baxromovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda dunyoda muqobil elektr energiya olishning o‘ziga xos innovatsion yo‘nalishlari keng ommalashtirayotgan gegemon davlatlar Germaniya, Fransiya, Xitoy, Yaponiya, AQSH va boshqa ko‘plab davlatlar quyosh energiyasini o‘zlashtirishning yangidan yangi usullarini joriy etmoqda. Hozirgi kunda Germaniya davlati muqobil energiya vositalaridan foydalanishda ekologik muhit tozaligi bo‘yicha va quyosh qurilmarini mukammal tayyorlashda bo‘yicha peshqadamlikni qo‘ldan bermay kelmoqda.