LAKUNA ATAMASINING LINGVOMADANIY AHAMIYATI - Botirova , Zebo Xakimjon qizi; Nabiyeva , Zulayho Oribjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada lakuna atamasini madaniyatlarning umumiy muammosi sifatida ko‘rib chiqilgan.Unda lakuna tushunchasining paydo bo‘lishi, o‘rganilishi va lingvistik ahamiyati haqida ma’lumotlar berilgan.Shuningdek, lakuna atamasining o‘ziga hosligi, uning tavsifiga alohida e’tibor qaratilgan bo‘lib, ushbu atamaning voqealik hodisasi bilan uzviy aloqalarini o‘rganilgan.