“БУЮК СОҲИБҚИРОН-БУЮК БУНЁДКОР” МАҲОБАТЛИ РАНГТАСВИР АСАРИ ХУСУСИДА - Қодирова , Зилола Рўзибоевна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақола Ўзбекистон махобатли рангтасвирида шарқ миниатюра санъати анъаналарини янгича талқин этишдаги замонавий бадиий жараён хақида. Шунингдек мақолада Ўзбекистон мустақилликка эришилгандан сўнг шарқ миниатюра санъатнинг унутилиб кетган техналогиясини тиклаш, анъаналарнинг давом эттирилиши ва тараққиёти кўриб чиқилган. Темурийлар тарихи давлат музейи интерйерига ишланган маҳобатли рангтасвир асари мақолада ёритиб берилган.