XALQARO TADQIQOTLARDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING O‘QISH SAVODXONLIGINI BAHOLASH TARTIBI VA NATIJALAR TAHLILI - Tuxtasinova, Munira Ibragimovna; Akbarova, Marhabo Nurmuhamatovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
PIRLS xalqaro baholash dasturida muvaffaqiyatli ishtirok etish, bevosita taʼlim sifatini oshirish bilan bogʻliqdir. PIRLS xalqaro baholash dasturida ishtirok etish uchun boshlang‘ich sinf oʻquvchilarining oʻquv dasturlarini yodda saqlab qolganligini, ularning kompetensiyalarini, maktabda egallagan bilimlarini real hayotiy vaziyatlarda qoʻllay olishi, ijodiy va mantiqiy fikrlash koʻnikmalarini rivojlantirish zarur. Zero, PIRLS o‘qish ta’limini takomillashtirish uchun dalillarga asoslangan qarorlar qabul qilish imkoniyatini beradi. Davlatlar PIRLS dan quyidagi maqsadlarda foydalanadilar: