SANOAT KORXONALARI ELEKTR DVIGATELLARINING AVTOMATLASHTIRISH TIZIMLARINI PLC QURILMASI ORQALI TAHLIL QILISH - Ashurov , Abdulahad Valijon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada “PLC SIMATIC S7 1500” avtomatlashtirish qurilmasi orqali sanoat korxonalaridagi elektr dvigatellarini avtomatlashtirish tizimlarini tahlil qilingan. Shuningdek sanoat korxonalaridagi texnologik jarayonlarni boshqarishni avtomatlashtirilgan tizimlari PLC SIMATIC S7 1500 qurilmasi yordamida elektr dvigatellar boshqaruvini avtomatlashtirish, konveyr tipidagi qurilmalarni boshqarish, nasoslar, pechlar va bir qator yoritish moslamalarini boshqarish nazarda tutilgan.