БАНК ТИЗИМИДА СОДИР ЭТИЛГАН ФИРИБГАРЛИКНИ ТЕХНИК УСУЛЛАРИНИНГ ТАҲЛИЛИ - Юлдашева , Нафиса Салимовна; Холимтаева, Иқбол Убайдуллаевна (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мақолада ахборот хавфсизлигининг глобал муаммолари, масалан, онлайн-дўконларнинг мисоллари ёрдамида Internet орқали фирибгарлик ва бошқалар ҳақида сўз боради. Замонавий ахборот ҳамжамиятининг энг заиф қисмига айланган фирибгарлик турлари ва хусусиятлари санаб ўтилган. Кўриб чиқилиши керак бўлган энг муҳим масалалар банк карталаридаги молиявий ресурсларни ҳимоя қилиш ва электрон пул соҳасидаги кибержиноятчиликка қарши курашдир.