ФАРҒОНА ВИЛОЯТИ ВОДИЛ ҚИШЛОҒИДА ЖОЙЛАШГАН КЎЛ АЛЬГОФЛОРАСИНИНГ ТАКСОНОМИК ТАҲЛИЛИ - Юлдашова, Муаттархон; Мўйсинова , Хонзодабегим; Каримжонова, Гулхумор; Абдуғаниева , Дурдона (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада, Шохимардонсой-Марғилонсой дарёси ҳавзасининг ўрта қисмида, Водил пости ёнида жойлашган кўл альгофлорасининг таксономик таҳлилига тўҳталиб ўтамиз. Альгологик тадқиқотларимиз натижасида Водил кўлида сувўтларининг 75 та тур ва тур хиллари (61 та тур, 14 та вариация) нинг учраши аниқланди. Сувўтлар орасида турлар ва тур хилларининг сони жиҳатидан Bacillariophyta (59 та), Chlorophyta (9 та) ва Cyanophyta (5 та) бўлимларининг сувўтлари кўп сонда учради.