“СӨЗДЕРДІ ТАПТАРҒА ЖӘНЕ ТОПТАРҒА БӨЛУ ТАРИХЫ” - Пердебаева, Севара Қуаныш қызы; Анарбекова, Гульжан Азизбековна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақалада тілдің грамматикалық құрылысы,белгілі топтағы сөздердің түрлену жүйесі мен соған сәйкес туындайтын әртүрлі грамматикалық мағыналар, грамматикалық мағыналардың өмір сүріп,жүйелік тілдік құбылысы болу үшін т.б.сипаттар тіліміздегі сөздердің белгілі грамматикалық топтарға,сөз таптарына бөлінуі жайлы сөз өрбітіледі.