OLIY TA’LIMDA “SIFAT” TUSHUNCHASI, KO‘P QIRRALI XUSUSIYATI VA O‘LCHOVLARI - Abdullayev, Javohir Ismoil o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola oliy taʼlim sifati koʻp qirrali tushuncha boʻlib, u turli jihatlarni oʻz ichiga oladi, ularning har biri taʼlim muassasasi samaradorligini baholash va taʼminlashda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Oliy ta’lim sifatining turli o‘lchovlarini o‘rganish, uning kontseptual asoslari, xususiyatlari va o‘lchovlarini o‘rganishga qaratilgan. Ushbu maqola ko‘p qirrali jihatlarni tushunish orqali manfaatdor tomonlar ta’lim natijalari va tajribalarini yaxshilash uchun hamkorlikda ishlashi mumkin.