AXBOROT TEXNOLOGIYALARNI KASBIY FAOLIYATDA QO‘LLASH - Mamasodiqova , Saidaxon Soyibjon qizi; Saksonboyeva , Irodaxon Iskandar qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi kunga kelib axborot texnologiyalari kundan kunga jadal rivojlanib bormoqda. Ushbu jadal rivojlanish jarayonida bu texnologiyalar qamrab oladigan sohalar, ya’ni kasbiy faoliyat ham kengayib bormoqda. Yurtimizda kechayotgan turli sohalardagi jadal iqtisodiy-siyosiy jarayonlar, xususan ta’lim tizimi, tibbiyot, qishloq xo‘jaligi, dehqonchilik va hatto chorvachilikni rivojlantirishda ham axborot texnologiyalarini qo‘llash ishlari amalga oshirilmoqda. Mazkur maqolada yuqorida sanab o‘tilgan sohalardan eng dolzarbi, ya’ni – O‘zbekiston Respublikasi ta’lim tizimida axborot texnologiyalarini qo‘llash ahamiyati va afzalliklari ko‘rib chiqiladi.