TEXNOLOGIYA TA’LIMI O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Hamdamova , Nozima Muqimovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kundagi texnologiya ta’limi o‘qituvchilarini tayyorlashning pedagogik shart-sharoitlari bilan bir qatorda ta’lim-tarbiya ishlarini rivojlantirish sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar jarayonida asosiy bo‘g‘in hisoblangan umumiy o‘rta ta’lim maktablarida ta’lim samaradorligini oshirish, o‘qitish jarayonida ta’lim usullaridan unumli va oqilona foydalanish hamda bu usullarni takomillashtirish, yangiklarini izlab topish, qo‘llash orqali boshqa fanlar qatori “Texnologiya” fani mashg‘ulotlarining samaradorligini oshirish yo‘llari yoritib berilgan.